Μήνυμα σφάλματος

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated στην include_once() (γραμμή 14 του /var/www/vhosts/ppaccounting.gr/httpdocs/themes/engines/phptemplate/phptemplate.engine).

Οικονομία και αγορές

Εγγραφή στο Ροή Οικονομία και αγορές Οικονομία και αγορές

URL: https://www.naftemporiki.gr

Ενημερώθηκε: πριν από 13 λεπτά 36 δευτερόλεπτα

Ένας στους πέντε ανέργους δεν έχει εργαστεί ποτέ

Ένας στους πέντε ανέργους, δηλαδή 129.700 σε σύνολο 647.200 που κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ το α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, δεν έχει εργαστεί ποτέ ξανά στο παρελθόν. Ουσιαστικά πρόκειται για πολίτες που βρίσκονται χωρίς δουλειά και προέρχονται κυρίως από τη νέα γενιά, που δεν έχουν ακόμα εργαστεί, είτε λόγω σπουδών είτε λόγω στρατιωτικής θητείας, αλλά δηλώνουν ότι βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας.

Παράγωγα: Μείωσαν τους όγκους των ΣΜΕ κάθε τύπου

Στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, οι επενδυτές κίνησαν τον υποκείμενο δείκτη πάνω κάτω από το προηγούμενο κλείσιμο. Το άνοιγμα στις 1948,84 μονάδες αντιστοιχούσε σε ανοδικό χάσμα 6,20 μονάδων. Τον έκλεισαν τελικά 13,10 μονάδες χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο.

Χρηματιστήριο: Με πτώση -0,57% ξεκίνησε το β' εξάμηνο - Στις 805 μονάδες ο ΓΔ

Οι επενδυτές με χαμηλότερο των προηγούμενων τζίρο και μεγάλης σχετικά αξίας πακέτα, οδήγησαν την τιμή του Γενικού Δείκτη Τιμών στις 805,79 από 810,42 μονάδες την προηγούμενη, με μεταβολή -0,57% ή 4,63 μονάδες χαμηλότερα από το κλείσιμο της προηγούμενης συνόδου. Ο συνολικός τζίρος περιορίστηκε στα 55,838 από 75,901 εκατ. ευρώ. Η αξία των πακέτων ήταν 10,189 από 5,985 εκατ. ευρώ την προηγούμενη, τον ΟΤΕ αφορούσαν 6,256 εκατ. ευρώ, την ΑΛΦΑ 1,229 εκατ. ευρώ, την ΕΤΕ 0,937 εκατ. ευρώ, την ΜΠΕΛΑ 719.947 ευρώ, την ΣΑΡ 314.764 ευρώ, την ΜΥΤΙΛ 313.875 ευρώ, την ΛΑΜΔΑ 276.000 ευρώ, και την ΕΥΔΑΠ 142.000 ευρώ.

Ακυρώνονται σωρηδόν συγχωνεύσεις με εταιρείες SPAC λόγω αβεβαιότητας

Μια σειρά από deals λευκών επιταγών ακυρώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες καθώς οι εταιρείες-στόχοι και οι χορηγοί της SPAC αντιμετωπίζουν την αναταραχή των αγορών που έχει κλονίσει τον κλάδο και τις κεφαλαιαγορές.

Ορατός ο κίνδυνος για νέα γενιά κόκκινων δανείων

Τον κώδωνα του κιδνύνου για νέα αύξηση κόκκινων δανείων, λόγω των αβεβαιοτήτων που προκαλούν οι πληθωριστικές πιέσεις, η αύξηση στο κόστος της ενέργειας και οι γεωπολιτικές εξελίξεις, κρούει η Τράπεζα της Ελλάδος. Αν και στο τέλος του Μαρτίου του 2022 η ποιότητα του χαρτοφυλακίου δανείων βελτιώθηκε, καθώς τα μη εξυπηρετούμενα ήταν μειωμένα κατά 0,7 δισ. ευρώ συγκριτικά με το τέλος του 2021 περίπου το 38% του συνόλου των κόκκινων δανείων συνδεόταν με ρυθμίσεις, ενώ σημειώνεται πως υψηλό ποσοστό δανείων που τίθεται σε καθεστώς ρύθμισης εμφανίζει πάλι καθυστέρηση και μάλιστα σύντομα.

ΔΕΗ: Το πρόγραμμα για τηλεπικοινωνίες, έξυπνους μετρητές και φωτοβολταϊκά στη στέγη

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχουν συνδεθεί σε υπερυψηλές ταχύτητες Internet 15.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο Περιστέρι με το δίκτυο Fiber to the Home (FttH) που αναπτύσσει η ΔΕΗ, ενώ σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια η εταιρεία θα συνδέσει περισσότερα από 3 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, η εταιρεία ετοιμάζει πρόγραμμα για φωτοβολταϊκά στις στέγες, ενώ προωθεί τις αντλίες θερμότητας.

General Motors: Tα ημιτελώς κατασκευασμένα αυτοκίνητα θα βλάψουν τα αποτελέσματα τριμήνου

Η General Motors είπε ότι κατασκεύασε περίπου 95.000 οχήματα χωρίς συγκεκριμένους ημιαγωγούς και άλλα εξαρτήματα και έπρεπε να τα αφήσει στην άκρη αντί να τα αποστείλει σε αντιπροσώπους, κάτι που επιβάρυνε τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου.

Διατήρηση Πιστοποιητικού Ελληνικής Ναυτικής Εκπαίδευσης κατά το πρότυπο ΕΝ ISO 9001:2015

Η παρεχόμενη ελληνική δημόσια ναυτική εκπαίδευση αποτελεί για το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θεμελιώδη παράγοντα για την παραγωγή ικανών αξιωματικών του Εμπορικού Ναυτικού και κατ’ επέκταση συνιστά τον ακρογωνιαίο λίθο για διατήρηση και περαιτέρω ενδυνάμωση της ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας. Στο πλαίσιο αυτό, έχει πιστοποιηθεί και εφαρμόζεται από το 2012 Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας (ΣΔΠ) της Ελληνικής Ναυτικής Εκπαίδευσης κατά το πρότυπο ΕΝ ISO 9001:2015.

Γερμανία: SOS από τον ενεργειακό κολοσσό UNIPER - Κίνδυνος για κατάρρευση τύπου Lehmann Brothers

Η Uniper, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ρωσικού αερίου στη Γερμανία και από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη, στενάζει λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης στον τομέα ενέργειας, που προκαλείται από τη μεγάλη μείωση ροών από τη Ρωσία και ζητά κρατική στήριξη.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. μετονομάζεται σε Hellenic Train S.A.

Σε Hellenic Train S.A. μετονομάζεται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σηματοδοτώντας μια δυναμική επανεκκίνηση για τον ελληνικό σιδηρόδρομο και τις μεταφορές: την έναρξη για το «Ταξίδι στο αύριο των μεταφορών». Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε η εταιρεία σήμερα, στα κεντρικά της γραφεία στην Αθήνα, παρουσίασε το νέο της όνομα και λογότυπο, τη στρατηγική και την πορεία της στον κλάδο των μεταφορών.

Κικίλιας: Σε επίπεδα 2019 το αεροδρόμιο Αθήνας χωρίς τις αγορές Κίνας-Ρωσίας-Ουκρανίας

Στα στοιχεία που καταδεικνύουν, όπως είπε, τη δυναμική τροχιά ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, στον χαιρετισμό του στο διεθνές συνέδριο «Aviation Event», που πραγματοποιείται, στο εκθεσιακό κέντρο Athens Metropolitan Expo.

Διαπραγματεύσεις της Intracom για πώληση της Intrakat

Σε τροχιά πώλησης του ποσοστού της στην Intrakat βρίσκεται η Intracom Holdings, χωρίς, όπως επισημάνθηκε χθες από τον πρόεδρο του Ομίλου Σωκράτη Κόκκαλη, να υπάρχει ακόμα οριστική συμφωνία.

Accor: Διπλάσιος αριθμός ξενοδοχείων στην Ελλάδα έως το 2025 ο στόχος

Στον διπλασιασμό των ξενοδοχείων που διαθέτει στην Ελλάδα μέχρι το 2025 στοχεύει ο γαλλικός ξενοδοχειακός όμιλος Accor, με το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας συνολικά να προσεγγίζει το 1 δισ. ευρώ.

Χρηματιστήρια: Αρνητικά «γύρισε» η Αθήνα, διακυμάνσεις στην Ευρώπη

Γύρισε σε αρνητικά πρόσημα το Χρηματιστήριο Αθηνών το οποίο πλέον κινείται πολύ κοντά στις 800 μονάδες (806), με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 0,47%. Οι τράπεζες έχασαν τα κέρδη τους και πλέον υποχωρούν 0,71%, ενώ -3,68% χάνει ο ΟΤΕ.

Ανεξέλεγκτος ο πληθωρισμός: Στο 12% ο εναρμονισμένος δείκτης τον Ιούνιο

Δεν έχει τέλος το ράλι των τιμών καταναλωτή στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, τον Ιούνιο ο εναρμονισμένος πληθωρισμός στην Ελλάδα εκτινάχθηκε στο 12% από 10,5% τον Μάιο και 9,1% τον Απρίλιο. 

Κ. Χατζηδάκης: Η ψηφιακή κάρτα εργασίας η καλύτερη εγγύηση για σεβασμό του ωραρίου του εργαζομένου

«Η ψηφιακή κάρτα εργασίας, που ξεκινά σήμερα για 121.000 εργαζόμενους σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ σε πρώτη φάση, είναι μια επανάσταση στην αγορά εργασίας. Είναι μια μεταρρύθμιση με έντονο κοινωνικό πρόσημο. Διότι είναι η καλύτερη εγγύηση για τον σεβασμό του ωραρίου και των υπερωριών του εργαζομένου» δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Σελίδες

επιστήμη και τεχνολογία από τη Ναυτεμπορική